Bootcamp Firebrary; van concept naar gereedschap

Bart van Leeuwen   juli 8, 2015   Reacties uitgeschakeld voor Bootcamp Firebrary; van concept naar gereedschap

Doelstelling

Doelstelling van het bootcamp is om inhoud te geven aan de firebrary. Aan het eind van de week moet de firebrary zijn voorzien van een flink aantal termen die ons gaan helpen ons mooie vakgebied verder te professionaliseren. Met de toegevoegde inhoud kan de firebrary opnieuw onder de aandacht gebracht worden bij de IM dag op 14 oktober en wellicht tijdens het brandweercongres.

Programma

Dinsdag 11 augustus, Twente Safety Campus Enschede, Hangar 7 Seats2Meet,
Aanvang 10.00
Expert worden in de firebrary

Onder de bezielende leiding van Bart van Leeuwen duiken we diep in de wereld van de firebrary. Bart legt ons uit hoe de systematiek van de Firebrary in elkaar zit en hoe we er mee kunnen werken. Langzaam aan gaat de theorie over in een hands-on experience waar we met behulp van landelijk vastgestelde documenten inhoud gaan toevoegen aan de firebrary. We sluiten de dag af met een werkverdeling en gaan vervolgens huiswaarts.

Woensdag 12 augustus, Eigen regio, aanvang 9.00
Vullen van de firebrary

Met de werkverdeling van dinsdag onder de arm gaat iedere deelnemer in zijn of haar eigen regio aan de slag met het vullen van de Firebrary. Daar waar mogelijk wordt inhoudelijke expertise binnen de regio ingevlogen en bevraagd om definities verder aan te scherpen. Om 11.30 wordt een video conference opgezet met alle deelnemers aan het bootcamp om de voortgang te bespreken, eventuele knelpunten op te lossen en vervolgafspraken te maken. In de middag gaat het vullen van de firebrary verder. Aan het einde van de dag wordt om 16.00 een tweede video conference gehouden om de voortgang en verder planning weer te bespreken.

Donderdag 13 augustus, Eigen regio, aanvang 9.00 Vullen van de firebrary

Invulling van de dag is analoog aan de woensdag. Vullen van de firebrary met om 11.30 en 16.00 een conference call om de voortgang te bespreken.

Vrijdag 14 augustus, Twente Safety Campus Enschede, Hangar 7 Seats2Meet,
Aanvang 10.00
Afronding bootcamp Firebrary Bootcamp

In de ochtend bespreken we nog eventuele open staande punten en maken hier afspraken over. Verder bespreken we hoe we het vervolgtraject zouden kunnen gaan insteken. Als bedankje voor de inzet gaan we ons best doen om deze afsluiting nog te voorzien van een leuke en wellicht leerzame activiteit.

Wat vragen we van jou?

Om deel te kunnen nemen aan het bootcamp vragen we met name van je dat je je gedurende de looptijd van het bootcamp kunt bezig houden met de vulling van de firebrary. We zijn op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen willen steken om de Firebrary inhoud te geven. Uiteraard is het geen probleem als je woensdag of donderdag een uurtje een andere afspraak hebt, maar we verwachten wel van je dat je een inhoudelijke bijdrage levert aan het vullen van de firebrary.

Opgave

Om een indicatie te hebben van de deelname willen we jullie vragen om je aan te melden voor het bootcamp, want vol is vol.

Opgeven voor het bootcamp kan bij:

Susan Stegeman:
s.stegeman at vnog.nl

In verband met de logistiek graag opgeven voor 4 augustus.